miercuri, 3 februarie 2010

Meditatie Nadabrahma - Osho


Nadabrahama este o tehnia Tibetana traditionala care se practica de obicei in primele ore ale diminetii.Poate fi facuta la orice ora a zilei , singura sau in grup,singura conditie este sa nu mancati, stomacul sa fie gol si sa fie urmata de 15 minute de relaxare.
Meditatia dureaza o ora si are 3 parti.

Partea 1-30minute

Ramaneti relaxati, cu ochii inchisi si buzele lipite.Incepeti sa fredonati , astfel incat sunetul sa fie auzit din afara si sa creeze o vibratie care sa parcurga intregul corp.Puteti vizualiza corpul ca fiind un tub gol, un vas gol care se umple de vibratia sunetului.Dupa un anumit timp veti fi doar un ascultator : sunetul va fi emis independent de voi. Respiratia se desfasoara in ritmul ei normal si daca simtiti nevoia puteti incepe miscari lente si subtile ale corpului.


Partea 2-15 minute

Aceasta etapa are doua parti de cate 7 minute si jumatate fiecare. In prima parte incepeti o miscare circulara a mainilor-palmele orientate in sus spre exterior. Miscarea incepe in dreptul ombilicului, ambele maini se ridica, apoi se indeparteaza pentru a descrie doua cercuri simetrice
de o parte si de alta a corpului. Miscarea trebuie sa fie lenta, atat de lenta incat sa apara senzatia nemiscarii. Simtiti cum energia voastra se varsa.
Dupa sapte minute si jumatate intoarceti mainile cu palemele in jos si incepeti sa le miscati in directia opusa. Acum mainile se vor apropia una alta in zona ombilicului si se vor indeprata apoi de o parte si de alta a corpului. In timpul acestei miscari simtiti ca absorbiti energie.La fel ca in prima etapa nu reprimati miscarile lente si gratioase ce ar putea sa apara in orice alta parte a corpului.



Partea 3- 15minute

Opriti miscarea mainilor si ramaneti in pozitia culcat sau asezat in tacere si nemiscati.



Cei care aveti nevoie de muzica pentru fiecare etapa dati un semn.

2 comentarii:

White Tara spunea...

As dori si eu muzica pentru aceasta meditatie, daca se poate as avea nevoie de ea pana pe 10 decembrie. Multumesc!
light_is_my_essence@yahoo.com

Anonim spunea...

Buna, as dori si ei muzica pentru acesta meditatie.
Multumesc
Miki
miky.puran@gmail.com

Trimiteți un comentariu